top of page

BWT MULTI

BWT Multi 2000 C.tif

ЕКСПЕРТИ ЗА СПЕЦИЈАЛНИ СЛУЧАИ

ЈА ЗЕМАМЕ ПРИРОДАТА ЗА ПРИМЕР.
ПОВЕЌЕСЛОЈНА ФИЛТРАЦИЈА - НАШАТА ДОКАЖАНА ТЕХНОЛОГИЈА НА ПРОЦЕСИ.

 

Многу современи методи за филтрирање имаат свое потекло од природата, како на пример, повеќеслојните филтри. Во текот на истекување, водата тече низ различни слоеви на почва од песок, чакал или други карпи и се филтрира полека во чиста подземна вода во текот на своето патување.

BWT ја развиваше својата експертиза во текот на многу години во процес од големи размери за општини и индустрија. Оваа докажана технологија на процеси сега се пренесува и прилагодува на домашните системи за филтрирање во палетата на BWT мулти-филтер.  

 

Помага да се отстранат честичките од нечистотија, лошиот мирис и вкусови, како што се соединенија на хлор, но и железо, манган или дури и тешките метали на пр. оловен бакар, никел и арсен.

BWT може специфично да го понуди вистинскиот производ за филтрација, дизајниран за вашите потреби. Одличниот квалитет на вода се постигнува со идеална комбинација на точни средишни филтри кои се соодветно управувани.

Во зависност од видот на целта и проблемите на водата, BWT нуди различни висококвалитетни филтри усогласени со германските DIN стандарди - за безбедни и совршени резултати.

Copyright BWT 2020

СЕРИЈАТА MULTI - СЕМЕЈСТВО НА СПЕЦИЈАЛИСТИ ЗА РАЗЛИЧНИ ПРЕДИЗВИЦИ НА ВОДАТА

Screenshot 2021-09-11 at 6.31.49 PM.png

BWT ФИЛТЕР МАТЕРИЈАЛИ ЗА ТРЕТМАН НА ВОДА

ВО СОГЛАСНОСТ СО НАЈВИСОКИТЕ СТАНДАРДИ. 
ИСПИТАНО ВО НАЈТЕШКИ УСЛОВИ.
ДОКАЖАНО СО МНОГУГОДИШНО РАБОТЕЊЕ.

 

Највисока чистота во согласност со строгите стандарди на германскиот DIN.

Висока безбедност на процесите и доверливи резултати во текот на нивниот целосен период на употреба.

Голем материјален отпор што обезбедува совршени резултати за филтрирање без додавање супстанци на водата

Сигурен и докажан квалитет „Произведено во Германија“

MULTI C

ОТСТРАНУВАЊЕ НА ХЛОР СО ВИСОКА ЕФИКАСНОСТ

Серијата BWT Multi нуди неспоредливи стандарди за квалитет BWT, висока ефикасност за отстранување, активен мониторинг и автоматски контролиран циклус на чистење, додека нуди компактен дизајн и практично работење. Ефикасно го отстранува хлорот, загадувачите, седиментите, суспендирани цврсти материи и други загадувачи. Филтер за отстранување на честички од нечистотија, боја, лош мирис и вкусови, како што се соединенија на хлор итн. Дополнително отстранува железо. Обезбедува чиста вода од првиот литар натаму. Автоматско регулирање на волуменот на ефикасно враќање назад.

Технички спецификации: Номинален притисок 10 бари (145 psi), работен притисок 2-8 бари (29-111 psi), температура на вода/околина, макс. 30/40 ° C, електрично поврзување 230 V/50Hz, напон на единица 18 V.

MULTI S

ОТСТРАНУВА ЧЕСТИЧКИ ОД ПРАШИНА, ХЛОР И ЖЕЛЕЗО И МАНГАН

Обезбедете сигурна заштита од честички од нечистотија во водата. Тие ги отстрануваат нечистотиите, седиментите и супстанции од вода, загадувачи како железо (до 1 ppm) и манган, како и заматеност, боење и непријатни мириси и вкус

како на пример на хлор.

Технички спецификации: Номинален притисок 10 bar (145 psi), работен притисок 2-8 bar (29-111 psi), вода-/температура на околината, макс 30/40 °C, електрично поврзување 230 V/50 Hz, напон 18 V.

MULTI G

ОТСТРАНУВАЊЕ НА НЕЧИСТИ ЧЕСТИЧКИ СО ВИСОКА ЕФИКАСНОСТ 

Овие филтри од серијата G се развиени за ефикасно отстранување на честички од на пр. песок, 'рѓа и седименти од водата. Обезбедена е најдобра последователна ефикасност од 10-20 метри - поради неговата големина точно одговара на големината на зрната, тврдоста и аголноста на надојдениот чакал. Дури кога има значајна апсорпција на нечистотија, загубата на притисок останува ниска и автоматскиот волумен се контролира последователно и гарантира високо ниво на перформанси.

Технички спецификации: Номинален притисок 10 бари (145 psi), работен притисок 2-8 бари (29-111 psi), температура на вода/околина, макс. 30/40 °C, електрично поврзување 230 V/50

Hz, напон 18 V.

MULTI AS

ВИСОКА ЕФИКАСНОСТ ПРИ ОТСТРАНУВАЊЕ НА АРСЕН 

Серијата Multi нуди неспоредливи стандарди за квалитет препознатлив за BWT, висока ефикасност за отстранување, активно автоматско контролирање на јачината на звукот со филтер/ медиум за отстранување на арсен - Bewasorb IXA. Претставува продолжување на линијата на успешниот опсег Мулти-филтер со дополнителен мултиталент. BWT Multi AS го отстранува арсенот, отстранува хлор, боја, мирис, органски материи и честички.

Технички спецификации: Номинален притисок 10 бари (145 psi), работен притисок 2-8 бари (29-111psi), температура на водата/околината, максимум 30/40 °C, електрично поврзување 230 V/50

Hz, напон 18 V.

MULTI HM

ВИСОКА ЕФИКАСНОСТ ПРИ ОТСТРАНУВАЊЕ НА ТЕШКИ МЕТАЛИ 

Филтрите од серијата HM, новиот производ на BWT сигурно и безбедно отстрануваат тешки метали (на пример, бакар, никел и олово), хлор, боја, мирис и органски материи. Филтрите се со највисоки стандарди за квалитет на BWT во комбинација со нашиот нов филтер за медиуми Media Bewasorb IXN. Филтерите не се соодветни за масла, маснотии, растворувачи, сапуни и други средства за подмачкување . Овие единици се совршен додаток за комплетирање на Multi сериите на BWT.

Технички спецификации: Номинален притисок 10 бари (145 psi), работен притисок 2-8 бари (29—

116 psi) температура на водата/околината, макс. 30/40 °C, електрична врска 230 V/50

Hz, напон 18 V.

Продажба: Енекс Гроуп Инженеринг

Монтажа: Енекс Гроуп Инженеринг

Сервис: Енекс Гроуп Инженеринг

Гаранција: 1 година

Фреквенција на замена на филтри: по индикација во зависност од потрошеното

Цена: Побарајте понуда - контакт

bottom of page