top of page
BWT_Keller_M01_116115.jpg

РЕШЕНИЈА ЗА ЧИСТА ВОДА ВО ГОЛЕМИ ОБЈЕКТИ

Водата како извор на животот е есенцијална и во примената во голем број на индустрии, мали и големи бизниси, во кои директно или индиректно квалитетот на водата влијае врз крајните производи или услугите за крајните корисници на бизнисите. Иновативните технологии и широкото портфолио на BWT производи за третман на вода нуди бројни можности за чиста вода во вашиот бизнис – без разлика дали сакате да имате најдобро кафе и да ги заштитите машините, дали обезбедувате врвни козметички и фризерски услуги или имате спа центар, базен, BWT има решенија и за индустриите кои имаат потреба од ултра-чиста и безбедна вода како што се фармацевтската индустрија, лабораториите или здравствените и стоматолошки установи.

 

BWT е предводник на пазарот со својата иновативна технологија, експертиза и знаење кои се засновани на строгите германски стандарди за квалитет на вода (DVGW). Нашата врвна технологија и продукти за третман на вода гарантираат највисоко ниво на безбедност, хигиена и заштита. BWT решенијата за третман на вода се број 1 во Европа, а во Македонија се достапни преку Енекс гроуп инженеринг. 

BWT_bestaqua_ROC_16_1280x1280.png

Реверзната осмоза (РО) е метод позајмен од природата. Технологијата е испробана и тестирана

во системите за третман на вода низ целиот свет во текот на повеќе децении.

Процесот на природна осмоза е обратен со реверзната осмоза. Ова значи дека водата се притиска преку полупропустлива мембрана под висок притисок. Преку мембраната можат да поминат молекули на чиста вода без проблеми поради нивната молекуларна големина.

Растворените соли, како што се нитрати, сулфати и хлориди заедно со тешки метали, па дури и

микроорганизмите, како што се бактериите, се филтрираат.

РЕВЕРЗНА ОСМОЗА

УЛТРА-ЧИСТА ВОДА ЗА ЛАБОРАТОРИИ, КЛИМАЦИЈА, ТЕХНОЛОГИЈА,
ЗДРАВСТВЕНИ ОБЈЕКТИ И ПОВЕЌЕ

РАЗНОВИДНА УПОТРЕБА

Предностите на постојаниот квалитет на вода со висока чистота со реверзна осмоза наоѓаат нови области на употреба. Водата без микроби и без загадувачи со најниска спроводливост, гарантира функционална безбедност и најдобри оперативни резултати во производствените процеси во лабораториите, во здравствените установи, стоматолошки практики и стоматолошки лаборатории, во технологијата за климатизација и при чистење на згради.

реверз
експертиза проект

ЕКСПЕРТИЗА, ПРОЕКТИРАЊЕ И СЕРВИС

Најдобрата светска експертиза на BTW, вложувањата во иновации и технологии, создаваат продукти со врвен квалитет кој обезбедува оптимален квалитет на вода за сите области и во различни опкружувања, при тоа обезбедувајќи највисоко ниво на безбедност, хигиена и здравје на водата како еликсир на животот. 

Искусниот тим на инженери на Енекс гроуп инженеринг нуди високо квалитетни услуги за советување, проектирање, изведба, монтажа и сервис на врвни технологии за прочистување и филтрација на вода. 

За совети, информации и понуди за решение за прочистување и филтрација на вода според вашите потреби побарајте нѐ на: 

За сите новости, промоции и придобивки околу користењето на филтрирана вода во вашиот дом следете нѐ на социјалните мрежи: 

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

ЗАКАЖЕТЕ СОСТАНОК ИЛИ ПОБАРАЈТЕ ПОНУДА

Побарајте понуда!

Барањето е испратено!

Експертизата на инженерите од Енекс гроуп инженеринг ви е на располагање за да ги утврди точните потреби за чиста вода според потребите на вашиот стан или куќа, природата на вашиот бизнис, постојните инсталации, посакуваните резултати и да ви помогне во избор и имплементација на најдоброто решение во рамки на вашиот буџет.

Закажете состанок или доколку веќе имате одбрано решение побарајте понуда на contact@eneks.mk .

Телефон за контакт :

+389 2 512 8887

состанок
bottom of page