ПРОДАЖНИ МЕСТА

Енекс гроуп инженеринг е официјален дистрибутер на производите на BWT за Македонија. Производите може да се купат директно од Енекс гроуп инженеринг во Скопје – ул. Братфордска 2/2-4 од понеделник до петок од 8.00 до 16 часот.

Побарајте понуда!

Барањето е испратено!

По барање на купувачите постои можност за достава до бараната адреса.

 

За детални информации побарајте нѐ на:

За сите новости, промоции и придобивки околу користењето на филтрирана вода во вашиот дом следете нѐ на социјалните мрежи: 

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

ЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

Колку години гаранција имаат производите?


Гаранцијата на сите BWT производи е 12 месеци, а за омекнувачите на вода може да добиете и продолжена гаранција доколку одберете еден од нашите сервисни планови за одржување. За сите детали видете ја литературата испорачана со Вашиот BWT производ или едноставно контактирајте нѐ нашите телефони.
Дали треба да се прават посебни инсталации и интервенции на постојната во домот за да може да се користат филтрите за вода?


За филтрите кои ја третираат водата на местото на потрошувачка PoU најчесто не се потребни посебни инсталации и интервенции на постојната инсталација во домот. Секако и за системите кои бараат промена или адаптација на дел од инсталацијата нудиме целосно решение и изведба.
Дали може да се бира модел на користење на нефилтрирана и филтрирана вода? Како се регулира тоа?

Дали филтрираната вода е безбедна за бебиња или мора да се преврива?


Филтрираната вода е безбедна за бебиња, сепак од вашиот став зависи дали ќе ја превривате.
Кој врши монтажа на производите?


Едноставните системи за третман на водата може да ги инсталира секој водоводџија. Додека пак, посложените системи се инсталираат од страна на обучени специјалисти на нашата компанија, Енекс гроуп инженеринг.
Дали се погодни производите за во викендици или станови каде што се престојува повремено?


Најголем дел од производите се погодни за користење насекаде без разлика од намената на објектот, но сепак постојат филтри за третман на вода кај кои не смее да има прекин во користењето поголем од три недели, во тој случај треба да се замени кертриџот.
Која е предноста на BWT производите од слични производи на пазарот?


Постојат повеќе предности, но главна предност во однос на другите производи за третман на вода на пазарот се огромното искуство, иновативните технологии, експертизата и високиот квалитет на производите кои се клучни за BWT да биде Европски лидер за водни технологии.
Дали е потребна нова чешма која одговара на уредот или може да се постави на постојната чешма?


Уредот може да се постави на секоја чешма, но за поекономично користење на филтерот и негов подолг век на користење предлагаме да се вгради специјална чешма со која може да се избере дали ќе се користи филтрирана или нефилтрирана вода. Енекс нуди целосно решение и во овој случај.
Дали има некакви ограничувања каде не може да се користат овие уреди?


Не, нема ограничувања. Јавете за подетални информации и за конкретно прашање.
Често снемува вода во нашиот град, а кога ќе дојде е како заматена. Дали прочистувачите за вода го решаваат овој проблем?


Да, во зависност од причината на заматување BWT има повеќе производи кои го решаваат овој проблем, а кои може да ги добиете кај нас.
Дали уредите ја топлат или ладат водата?


Не, уредите на BWT се за третман на водата, не се за греење и ладење. Нашата компанија, Енекс гроуп инженеринг може да ви понуди други производи и решенија за греење и ладење на водата, заедно со решенијата за третман на водата.
Имам намера да градам куќа, во која фаза е најдобро да се предвиди / имплементира решение за третман на вода?


Најдобри резултати и заштеда на време и трошоци е секако доколку се предвиди и планира системот за третман на вода уште на почеток во фазата на проектирање на водоводните инсталации. Побарајте нѐ за детали.
Дали може да се постави уред за третман на вода против бигор во готова бања или се потребни интервенции? Дали може и бојлер и чешма и машина за перење да бидат приклучени на ист уред за пречистување?


Не можеме да генерализираме во ваков случај, но со задоволство би ја процениле состојбата во Вашиот дом. Секој објект секоја бања се различни, најдобро би било кога нашата екипа би направила снимање на бањата и даде мислење дали е можна инсталација на омекнувач.
Колку време е потребно за монтажа на уредите? Колку време е потребно за замена на филтер?


Во зависност на големината и местоположбата на уредите потребни се 3 до 4 часа за нивна монтажа.
Решение за прочистување на вода за базен во викенд куќа?


Нудиме комплетна програма на производи за третман на вода за базени од BWT за сите намени и големини. Повелете, побарајте нѐ за повеќе информации.
Каде се произведуваат уредите? Дали има апликација преку која може да се следи квалитетот на вода и перформанцитена системите?


BWT производите се произведени во фабриките на BWT во Австрија, Германија, Швајцарија и Франција.

ПРОИЗВОДИ

Frequently asked questions

Колку често се менуваат филтрите?


Менувањето на филтрите зависи од квалитетот на водата која се третира исто и од количината на вода што се третира, како и од типот на филтер кој ќе се одбере. Со нормална употреба на вода за домаќинства се менуваат на околу 6 месеци.
Што се случува со честичките кои се задржуваат на филтрите – дали се враќаат во отпадна вода или остануваат на филтерот до неговата промена?


BWT има програма на филтри за вода со повратно перење (само-перачки филтри) каде честичките се исфрлаат во отпадната вода.
Која е цената на филтрите?


Цената зависи од димензијата и протокот на филтрите. Побарајте нѐ за детални информации.
Кој ги заменува филтрите?


Филтрите може да ги замени секој водоинсталатер или на повик или по договор нашата екипа за одржување.
Дали има некој аларм или индикатор кој покажува дека треба да се замени филтерот?


Да, има. Секој уред за третман на вода има сигнализатор за промена на филтер.
Каде се произведуваат филтрите?


Во нашата понуда вклучуваме исклучиво BTW филтри кои се произведуваат во Австрија и Германија.
Како се пакувани?


Филтрите се пакувани во оригинално фабричко пакување во картони. Не постои можност за добивање на отпакувани т.е. „рефус“ филтри.

ФИЛТРИ

Frequently asked questions

Колку често се менуваат филтрите?


Менувањето на филтрите зависи од квалитетот на водата која се третира исто и од количината на вода што се третира, како и од типот на филтер кој ќе се одбере. Со нормална употреба на вода за домаќинства се менуваат на околу 6 месеци.
Што се случува со честичките кои се задржуваат на филтрите – дали се враќаат во отпадна вода или остануваат на филтерот до неговата промена?


BWT има програма на филтри за вода со повратно перење (само-перачки филтри) каде честичките се исфрлаат во отпадната вода.
Која е цената на филтрите?


Цената зависи од димензијата и протокот на филтрите. Побарајте нѐ за детални информации.
Кој ги заменува филтрите?


Филтрите може да ги замени секој водоинсталатер или на повик или по договор нашата екипа за одржување.
Дали има некој аларм или индикатор кој покажува дека треба да се замени филтерот?


Да, има. Секој уред за третман на вода има сигнализатор за промена на филтер.
Каде се произведуваат филтрите?


Во нашата понуда вклучуваме исклучиво BTW филтри кои се произведуваат во Австрија и Германија.
Како се пакувани?


Филтрите се пакувани во оригинално фабричко пакување во картони. Не постои можност за добивање на отпакувани т.е. „рефус“ филтри.

НАЧИН НА ПЛАЌАЊЕ

 
 

СЕРВИС И КОРИСНИЧКА ПОДДРШКА

Производите за третман на вода на BWT овозможуваат безбедно и долгорочно користење на уредите. Со правилна употреба на уредите и редовна замена на филтрите, обезбедувате чиста вода секој ден за вашиот дом или бизнис.

Енекс гроуп инженеринг врши монтажа, сервис и целосна корисничка поддршка со својот тим на обучени инженери, водоинсталатери и сервисери.

За детални информации побарајте нѐ на: