top of page

ФИЛТРАЦИЈА НА ВОДА

E1 SINGLE-LEVER FILTER

ХИГИЕНСКИ, КОМФОРЕН И БЕЗБЕДЕН

Филтерот Е1 со единечна рачка од BWT е ремек-дело на прецизност и е целосно усогласен со сите

стандарди за хигиенска и безбедна вода за пиење. Се инсталира директно на местото на влегување – каде што јавната водоводна мрежа влегува во куќата. Со тоа ја штити целата ваша домашна водоводна инсталација од страни честички како што е 'рѓата и го намалува ризикот од мувла и бактерии.

E1_single_lever_filter_филтер за вода_ремек дело_BWT

Copyright BWT 2020

ПРЕПОРАЧАН ЗА ИНДИВИДУАЛНИ КУЌИ И СТАНБЕНИ ЗГРАДИ

ФУНКЦИОНАЛЕН СО НАГРАДУВАН МОДЕРЕН ДИЗАЈН

Филтер во комплет со глава од месинг и високотехнолошки материјали, поединечно спакувани, вклучува и технологија за поврзување.

BWT_филтрација на вода

Copyright BWT 2020

E1 Single-Lever Filter HWS*

Screenshot 2021-09-11 at 6.04.12 PM.png

* HWS вклучува модул за намалување на притисок 

E1 Single-Lever Filter EHF**

Screenshot 2021-09-11 at 6.04.18 PM.png

** EHF не вклучува модул за намалување на притисок 

Рефил - филтер елементи

Screenshot 2021-09-11 at 6.04.24 PM.png

Продажба: Енекс Гроуп Инженеринг

Монтажа: Енекс Гроуп Инженеринг

Сервис: Енекс Гроуп Инженеринг

Гаранција: 1 година

Фреквенција на замена на филтри: по индикација

Цена: Побарајте понуда - контакт

filtracja

INFINITY M, A & AP

ФИЛТРИ ЗА ВОДА КОИ ЌЕ ТРААТ СО ГЕНЕРАЦИИ

BWT ја развива својата експертиза во текот на многу години и може да понуди обемно портфолио на производи за филтрација специјално дизајнирани за широк спектар на потреби. Долгогодишното искуство на  BWT во оваа област гарантира дека вашиот филтер за вода е ефикасен, ефективен и дека апсолутно безбедно работи.

 

Секако употребените материјали можат да издржат екстремни стресови. Безбедноста никогаш не била толку долготрајна како кај BWT Infinity која нуди оперативна перфекција како заден филтер за миење со редуктор на притисок или како домашна станица за вода. Оваа технологија за повратно миење се карактеризира со високо ниво на удобност.

Infinity A0_2.png
Infinity M0_2.png

Copyright BWT 2020

ПРЕПОРАЧАНО РЕШЕНИЕ ЗА ИНДИВИДУАЛНИ КУЌИ ИЛИ СТАНБЕНИ ЗГРАДИ

INFINITY M BACKWASH FILTER

Филтер во комплет со црвена месинг глава и високотехнолошки материјали, вклучувајќи систем за повратно миење, поврзување со одвод на отпад DN 40, индивидуално спакувано.

Технички спецификации: Номинален притисок PN 16, работен притисок, мин.- макс. 2,0 - 16 бари (29 - 232 psi) (при миење назад), вода/температура на околината, макс. 30/40°C.

Screenshot 2021-09-11 at 6.15.38 PM.png

Продажба: Енекс Гроуп Инженеринг

Монтажа: Енекс Гроуп Инженеринг

Сервис: Енекс Гроуп Инженеринг

Гаранција: 1 година

Фреквенција на замена на филтри: по индикација

Цена: Побарајте понуда -  контакт

kataloge_bwt_vgabild_btb_dp40366.jpg

ПРЕЦИЗЕН И МОЌЕН

BWT R1 BACKWASH FILTER

ФИЛТЕР ЗА ВОДА СО ПРОВЕРЕНА ТЕХНОЛОГИЈА

Филтерот за повратно миење R1 на BWT се инсталира на влезот на водата во домот, веднаш по водомерот за да ги задржи загадувачите надвор од водоводните инсталации на нашите клиенти и да спречи капење од славините низ домот или расипување на апаратите за домаќинството.

Нови поврзувања или одржување на водоводната мрежа надвор од домот на клиентите може да биде причина за појава на овие загадувачи, како што се песок или честички од 'рѓа. Но, инсталацијата е само дел од работата. Одржувањето на заштитниот филтер е клучен за хигиенска вода за пиење. Со инсталацијата и редовното одржување на R1 филтер со повратното миење, обезбедувате оптимална и хигиенска вода за вашиот дом.

Докажаната технологија со уникатна технологијата за повратно миење во две фази го прави работењето на филтерот R1 екстремно лесен за користење.  

Copyright BWT 2020

ПРЕДНОСТИ

Издржлив, робустен, моќен со пионерски дизајн

Брза инсталација со HydroMODUL (3/4 "до 5/4")

За хоризонтална и вертикална инсталација

Особено интензивно чистење со 2-фазна технологија за повратно миење

ВКЛУЧУВА ОПРЕМА ЗА ПОВРЗУВАЊЕ HYDROMODUL 

Компактна единица со повратно  миење со голема површина на филтерот. Високи перформанси со двофазно миење назад, врвен квалитет, едноставен за употреба и со модерен и моќен дизајн, за хоризонтална или вертикална инсталација.

Филтер заедно со глава од месинг, транспарентен цилиндер, елемент за филтер, елемент за повратно миење и опрема за поврзување и конец за поврзување.

Тип ¾˝-1 ¼ "со брзи врски HydroModul за брза инсталација.

Технички спецификации: Номинален притисок PN 16, работен притисок мин.-макс. 2.0 - 16 бари (29- 232 psi) (за време на миење назад) вода/температура на околината мин-макс. 5–30/5–40°C.

Rueckspuelfilter_HWS_main6_1280x1280.png

Copyright BWT 2020

R1 BACKWASH FILTER HWS

Screenshot 2021-09-11 at 6.15.48 PM.png

*HWS вклучува модул за намалување на притисок

R1 BACKWASH FILTER RSF

Screenshot 2021-09-11 at 6.15.53 PM.png

*RSF не вклучува модул за намалување на притисок

Продажба: Енекс Гроуп Инженеринг

Монтажа: Енекс Гроуп Инженеринг

Сервис: Енекс Гроуп Инженеринг

Гаранција: 1 година

Фреквенција на замена на филтри: по индикација во зависност од потрошеното

Цена: Побарајте понуда - контакт

BWT MULTI

BWT Multi 2000 C.tif

ЕКСПЕРТИ ЗА СПЕЦИЈАЛНИ СЛУЧАИ

ЈА ЗЕМАМЕ ПРИРОДАТА ЗА ПРИМЕР.
ПОВЕЌЕСЛОЈНА ФИЛТРАЦИЈА - НАШАТА ДОКАЖАНА ТЕХНОЛОГИЈА НА ПРОЦЕСИ.

 

Многу современи методи за филтрирање имаат свое потекло од природата, како на пример, повеќеслојните филтри. Во текот на истекување, водата тече низ различни слоеви на почва од песок, чакал или други карпи и се филтрира полека во чиста подземна вода во текот на своето патување.

BWT ја развиваше својата експертиза во текот на многу години во процес од големи размери за општини и индустрија. Оваа докажана технологија на процеси сега се пренесува и прилагодува на домашните системи за филтрирање во палетата на BWT мулти-филтер.  

 

Помага да се отстранат честичките од нечистотија, лошиот мирис и вкусови, како што се соединенија на хлор, но и железо, манган или дури и тешките метали на пр. оловен бакар, никел и арсен.

BWT може специфично да го понуди вистинскиот производ за филтрација, дизајниран за вашите потреби. Одличниот квалитет на вода се постигнува со идеална комбинација на точни средишни филтри кои се соодветно управувани.

Во зависност од видот на целта и проблемите на водата, BWT нуди различни висококвалитетни филтри усогласени со германските DIN стандарди - за безбедни и совршени резултати.

Copyright BWT 2020

СЕРИЈАТА MULTI - СЕМЕЈСТВО НА СПЕЦИЈАЛИСТИ ЗА РАЗЛИЧНИ ПРЕДИЗВИЦИ НА ВОДАТА

Screenshot 2021-09-11 at 6.31.49 PM.png

BWT ФИЛТЕР МАТЕРИЈАЛИ ЗА ТРЕТМАН НА ВОДА

ВО СОГЛАСНОСТ СО НАЈВИСОКИТЕ СТАНДАРДИ. 
ИСПИТАНО ВО НАЈТЕШКИ УСЛОВИ.
ДОКАЖАНО СО МНОГУГОДИШНО РАБОТЕЊЕ.

 

Највисока чистота во согласност со строгите стандарди на германскиот DIN.

Висока безбедност на процесите и доверливи резултати во текот на нивниот целосен период на употреба.

Голем материјален отпор што обезбедува совршени резултати за филтрирање без додавање супстанци на водата

Сигурен и докажан квалитет „Произведено во Германија“

MULTI C

ОТСТРАНУВАЊЕ НА ХЛОР СО ВИСОКА ЕФИКАСНОСТ

Серијата BWT Multi нуди неспоредливи стандарди за квалитет BWT, висока ефикасност за отстранување, активен мониторинг и автоматски контролиран циклус на чистење, додека нуди компактен дизајн и практично работење. Ефикасно го отстранува хлорот, загадувачите, седиментите, суспендирани цврсти материи и други загадувачи. Филтер за отстранување на честички од нечистотија, боја, лош мирис и вкусови, како што се соединенија на хлор итн. Дополнително отстранува железо. Обезбедува чиста вода од првиот литар натаму. Автоматско регулирање на волуменот на ефикасно враќање назад.

Технички спецификации: Номинален притисок 10 бари (145 psi), работен притисок 2-8 бари (29-111 psi), температура на вода/околина, макс. 30/40 ° C, електрично поврзување 230 V/50Hz, напон на единица 18 V.

MULTI S

ОТСТРАНУВА ЧЕСТИЧКИ ОД ПРАШИНА, ХЛОР И ЖЕЛЕЗО И МАНГАН

Обезбедете сигурна заштита од честички од нечистотија во водата. Тие ги отстрануваат нечистотиите, седиментите и супстанции од вода, загадувачи како железо (до 1 ppm) и манган, како и заматеност, боење и непријатни мириси и вкус

како на пример на хлор.

Технички спецификации: Номинален притисок 10 bar (145 psi), работен притисок 2-8 bar (29-111 psi), вода-/температура на околината, макс 30/40 °C, електрично поврзување 230 V/50 Hz, напон 18 V.

MULTI G

ОТСТРАНУВАЊЕ НА НЕЧИСТИ ЧЕСТИЧКИ СО ВИСОКА ЕФИКАСНОСТ 

Овие филтри од серијата G се развиени за ефикасно отстранување на честички од на пр. песок, 'рѓа и седименти од водата. Обезбедена е најдобра последователна ефикасност од 10-20 метри - поради неговата големина точно одговара на големината на зрната, тврдоста и аголноста на надојдениот чакал. Дури кога има значајна апсорпција на нечистотија, загубата на притисок останува ниска и автоматскиот волумен се контролира последователно и гарантира високо ниво на перформанси.

Технички спецификации: Номинален притисок 10 бари (145 psi), работен притисок 2-8 бари (29-111 psi), температура на вода/околина, макс. 30/40 °C, електрично поврзување 230 V/50

Hz, напон 18 V.

MULTI AS

ВИСОКА ЕФИКАСНОСТ ПРИ ОТСТРАНУВАЊЕ НА АРСЕН 

Серијата Multi нуди неспоредливи стандарди за квалитет препознатлив за BWT, висока ефикасност за отстранување, активно автоматско контролирање на јачината на звукот со филтер/ медиум за отстранување на арсен - Bewasorb IXA. Претставува продолжување на линијата на успешниот опсег Мулти-филтер со дополнителен мултиталент. BWT Multi AS го отстранува арсенот, отстранува хлор, боја, мирис, органски материи и честички.

Технички спецификации: Номинален притисок 10 бари (145 psi), работен притисок 2-8 бари (29-111psi), температура на водата/околината, максимум 30/40 °C, електрично поврзување 230 V/50

Hz, напон 18 V.

MULTI HM

ВИСОКА ЕФИКАСНОСТ ПРИ ОТСТРАНУВАЊЕ НА ТЕШКИ МЕТАЛИ 

Филтрите од серијата HM, новиот производ на BWT сигурно и безбедно отстрануваат тешки метали (на пример, бакар, никел и олово), хлор, боја, мирис и органски материи. Филтрите се со највисоки стандарди за квалитет на BWT во комбинација со нашиот нов филтер за медиуми Media Bewasorb IXN. Филтерите не се соодветни за масла, маснотии, растворувачи, сапуни и други средства за подмачкување . Овие единици се совршен додаток за комплетирање на Multi сериите на BWT.

Технички спецификации: Номинален притисок 10 бари (145 psi), работен притисок 2-8 бари (29—

116 psi) температура на водата/околината, макс. 30/40 °C, електрична врска 230 V/50

Hz, напон 18 V.

Продажба: Енекс Гроуп Инженеринг

Монтажа: Енекс Гроуп Инженеринг

Сервис: Енекс Гроуп Инженеринг

Гаранција: 1 година

Фреквенција на замена на филтри: по индикација во зависност од потрошеното

Цена: Побарајте понуда - контакт

вода пуре 1
Woda-Pure_Productrange.jpg

Copyright BWT 2020

BWT WODA-PURE

Модуларен систем за чиста и перфектно хигиенска вода за пиење во вашиот дом.

BWT Woda-Pure ја претвора обичната вода во високо квалитетна вода за пиење во домот. Оптимално решение за секоја индивидуална потреба со која добивате:

Чиста вода ослободена од честички, мирис, хлор, бактерии, при што се задржуваат природните минерали на водата;

Иновативна технологија со Mg2+ минерализатор, за совршено кафе, чај или едноставно највкусна вода за пиење;

Одличен квалитет на филтрирање, гарантиран перфектен квалитет на вода за пиење – директно од вашите чешми;

Флексибилно решение докажано од експерти – развиено во согласност со потребите на домашна и професионална употреба.

ПРЕПОРАЧАНО РЕШЕНИЕ ЗА КУЈНИ ВО СИТЕ ВИДОВИ СТАНБЕНИ ОБЈЕКТИ И ИНДИВИДУАЛНИ КУЌИ

ТРИСТЕПЕНА ФИЛТРАЦИЈА НА ВОДА

BWT Woda-Pure S-CUF ЗА БЕЗБЕДНА И ХИГИЕНСКА ВОДА

BWT_SoftFilteredwater_E_0079_BEARB.jpg

ВОДА ЗА ПИЕЊЕ БЕЗ БАКТЕРИИ

BWT ултра-безбедната технологија на филтрирање ги отстранува патогените и ги елиминира супстанциите кои влијаат на вкусот и мирисот на водата. Резултатот е сигурен и пријатен вкус на вода за пиење без патогени. Ултра-филтерската мембрана ги отстранува патогените и ултра-фините честички без да влијае врз минералните честички во водата. Со тоа се задржуваат сите витални својства на водата. 

Copyright BWT 2020

Magnesium Mineralized Water (BWT_Szene06_E_0148.jpg

УЖИВАЈТЕ ВО ФИЛТРИРАНА ВОДА СО МИНЕРАЛИ И МАГНЕЗИУМ

Филтрирање на честички, отстранување на лош вкус како на хлор, тешки метали и патогени се одлични решенија, но ви нудиме и повеќе:

BWT Clear минерализаторот го намалува бигорот со што го штити вашиот апарат за кафе и обезбедува балансирано минерализирање за подобар вкус со патентираната Mg2+ технологија.

Со BWT SoftMin секогаш може да уживате во висококвалитетна вода, независно дали вашата вода потекнува од резервоар или систем за реверзна осмоза. Совршено за кафе, чај и секојдневно задоволство од пиење вода. 

Copyright BWT 2020

Screenshot 2021-09-11 at 5.01.24 PM.png

BWT Woda Pure промотивен леток

ПАКЕТ РЕШЕНИЕ СО ЧЕШМА ЗА ФИЛТРАЦИЈА НА ВОДА ЗА ПИЕЊЕ

Нудиме комплетно решение: чешма (кујнска батерија) со модерен дизајн и филтер кој зазема многу мал простор под мијалникот;

Чешмата е специјално дизајнирана да обезбеди употреба на вода на два начини: овозможува користење на филтрирана и минерализирана вода за пиење, како и не-филтрирана вода за миење;

Без разлика дали планирате нова кујна или надградба на постојната кујна, комплетниот систем AQA drink Pure LOFT и AQA drink Pure URBAN може да се интегрира во речиси секоја кујна. Комплетот ги содржи сите компоненти за уживање во филтрирана вода BWT минерализирана со магнезиум директно од кујнската чешма. Касетата за филтри BWT AQA drink MP200 е инсталирана директно под мијалникот и поврзана со цевката за вода.

Водата може индивидуално да се избере со помош на две рачки на миксерот GROHE - или филтрирана, минерализирана вода за пиење (лева ротациона рачка) или нефилтрирана, топла или ладна вода од чешма (десна рачка). Капацитетот на филтерот може оптимално да се искористи благодарение на посебно водоснабдување.

Wasserhahn_Loft_Glaskaraffe_035.png

Copyright BWT 2020

Filtercandle_MMWP_MP200_without_filterhead.png
AQA drink Pure_LOFT.png

Copyright BWT 2020

BWT AQA drink Pure LOFT со Grohe кујнска батерија на извлекување

Продажба: Енекс Гроуп Инженеринг

Монтажа: Не е потребна

Сервис: Енекс Гроуп Инженеринг

Гаранција: 12 месеци

Фреквенција на замена на филтри: по индикација во зависност од потрошеното

Цена: Погледнете го целиот ценовник тука

bottom of page