top of page
омекнување навода

ОМЕКНУВАЊЕ НА ВОДА

УБАВИНАТА ЗАПОЧНУВА СО ВОДАТА

BWT+Logo_withoutSubline_edited.png

BWT PEARL WATER СИСТЕМИ

мека вода

Ова е модерна симбиоза на функционална заштита од каменец и модерен дизајн со вистински сензуален квалитет - за кожата и очите. Меката вода ве разгалува, дава пријатно и меко чувство  на кожата. Со BWT Pearl Water  системите секој туш, секоја бања станува вистинско задоволство. Мека вода е исто така нежна на сè што ќе допре: алишта испрани во мека вода се свежи, чисти и меки. Крпите стануваат меки и воздушести. Белите алишта ја задржуваат белината и не посивуваат. Приборот за јадење и садови добиваат вистински сјај. 

ПРИДОБИВКИ

БЕЗБЕДНА ЗАШТИТА

ГИ ЧУВА АПАРАТИТЕ

Цевките а со тоа и уредите, плочките, апаратите за домаќинство, кетлерите, апаратите за кафе, грејачите и бојлерите се ефикасно заштитено од каменец. Ова значи помала потрошувачка на енергија, подолг животен век на апаратите и долготраен сјај.

Помалку каменец се наталожува во цевките и така sидовите околу тушевите и туш кабините, како и другите инсталации се сјајни и чисти подолго време. 

ШТЕДИ НА ТРОШОЦИ

ШТЕДИ ВРЕМЕ

Намалени трошоци за енергија и помалку трошоци за детергенти за миење и чистење, кои го штедат буџетот на домаќинството, а истовремено ја зачувуваат животната средина.

Чистењето трае значително помалку време.

ПРЕПОРАЧАНО РЕШЕНИЕ ЗА ИНДИВИДУАЛНИ КУЌИ И СТАНБЕНИ ЗГРАДИ

AQA PERLA XL

од BWT

aqa_perla_BWT_омекнување на вода

ЗА ГОЛЕМ ОБЕМ.
24 ЧАСА ДНЕВНО.
7 ДЕНА ВО НЕДЕЛАТА.

Моделот AQA perla XL е  дизајниран за работа со голем проток и стабилно голема потрошувачка на вода. Системот се одликува со режим на висок капацитет со прилагодена стапка на солење за значително зголемен капацитет - за постојано трошење на вода. 

AQA perla XL е погоден за омекнување на вода за пиење и домашна вода за заштита на водоводни цевки и опрема за приклучување, бојлери и слично од дефекти и штета што произлегуваат од наслаги од каменец/ бигор.

                                                     

AQA Perla XL е двоен омекнувач на вода заснован на принципот на јонска размена. Системот

работи со колони кои трајно се менуваат во кратки интервали. Од една страна, овој метод осигурува дека мека вода е исто така достапна за време на процес на регенерација, додека е на

од друга страна, честите промени на колоните го минимизираат времето на стагнација. Врз основа на хемиски и микробиолошки параметри, овој метод резултира со значително повисок квалитет на вода отколку со конвенционални дуплекс омекнувачи. Регенерацијата се активира врз основа на волуменот на вода.

Copyright BWT 2020

Омекнувачот AQA перла - дуплекс со контрола преку екран на допир и интелигентна сукција на течност ги има следните нови функции:

Интелигентен оперативен систем за мека контрола 3

Мулти-информативен екран на допир за поедноставно работење

Скрин сајвер со важни контакти на пр. телефонски број на водоводџија

Паметно мерење – постојан преглед на потрошувачката на вода

Аква-часовник - аларм функција за нетипична потрошувачка на вода

УСБ-врска за трансфер на податоци до вашата потрошувачка на вода

Прецизна минерализација за економска регенерација

Ниски енергетски побарувања благодарение на единицата за електронско напојување

BWT AQA total Energy 2500_mood_1280x1280.png

ТЕХНИЧНИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Screenshot 2021-09-12 at 5.01.29 PM.png

Приклучок на мрежата 230V/ 50 Hz, номинален притисок PN 10, вода / амбиентална температура, макс. 30/40°C.

Продажба: Енекс Гроуп Инженеринг

Монтажа: Енекс Гроуп Инженеринг

Сервис: Енекс Гроуп Инженеринг

Гаранција: 1 година

Фреквенција на замена на филтри: по индикација

Цена: Побарајте понуда - контакт

ЕДНОСТАВНО СЕ ЧУВСТВУВАТЕ ДОБРО.

BWT-Perla-омекнување на вода за пиење и домаќинствоf

BWT PERLA

24/7 МЕКА ВОДА

BWT perla е погоден за омекнување на водата за пиење и водата за домаќинства (DIN 1988, делови 2 и 7), за заштита на водоводните цевки и нивна опрема, како и опремата за поврзување, бојлери итн. од дефекти и оштетувања што произлегуваат од наносите на бигор.

BWt Perla е дуплекс омекнувач на вода базиран на принципот на јонска размена. Системот работи со колони кои постојано се менуваат во кратки интервали. Од една страна, овој метод гарантира дека меката вода е исто така достапна за време на процесот на регенерација, додека од друга страна, честите замени на колоните го минимизираат времето на стагнација.

Врз основа на хемиски и микробиолошки параметри, овој метод резултира со значително повисок квалитет на водата отколку со конвенционалните дуплекс омекнувачи. Регенерацијата се активира врз основа на волуменот на вода.

Copyright BWT 2020

ПРЕПОРАЧАНО РЕШЕНИЕ ЗА ИНДИВИДУАЛНИ КУЌИ И СТАНБЕНИ ЗГРАДИ

0693BWT_28.7.16_KarinLohbergerPhotography_bearb.jpg

Copyright BWT 2020

BWT perla дуплекс омекнувач со контролен екран на допир и интелигентна сукција на течност. 

Сега се достапни следниве нови функции:

 • Интелигентен оперативен систем за мека контрола 3

 • Мулти-инфо екран на допир за поудобно работење

 • Screen saver со контакт податоци како на пр. телефон на водоводџија

 • Паметно мерење - нивоа на потрошувачка секогаш во поглед

 • Функција Aqua-Watch-Alarm за нетипична потрошувачка на вода

 • USB конекција за пренос на податоци за вашата потрошувачка

 • Прецизна минерализација за економична регенерација

 • Ниски потреби за енергија благодарение на електронската единица за напојување

BWT perla дуплекс системот за мека вода вклучува и:

 • Комплет за поврзување DN 32/32

 • 2 m црево за плакнење вода

 • 2 m превртено црево 18 × 24

 • AQUATEST уред за тестирање на цврстина

 • вклучен Мултиблок X

Технички спецификации: Приклучок за струја 230 V /50 Hz, номинален притисок PN 10, вода / температура на околината, макс. 30/40°C.

Screenshot 2021-09-12 at 5.05.04 PM.png

Продажба: Енекс Гроуп Инженеринг

Монтажа: Енекс Гроуп Инженеринг

Сервис: Енекс Гроуп Инженеринг

Гаранција: 12 месеци

Фреквенција на замена на филтри:  по индикација во зависност од потрошеното

Цена: Побарајте понуда - контакт

AQA LIFE

КОМПАКТНА ДУПЛЕКС ЕДИНИЦА ЗА МЕКА ВОДА

AQA life е дуплекс единица за мека вода за најмалите простори. AQA life работи со AQA perla технологија, срцето на AQA life е испробаниот и тестиран AQA perla вентил. Регенерацијата се одвива во континуирано струење. Со тоа, може да се постигнат релативно повисоки капацитети

со користење на помалку медиум за регенерација, а потребата од регенерација на водата е исто така минимизирано.

 

Контролата на работењето и регенерацијата се електронски, лесни за ракување и со мека-контрола. Благодарение на иновативната прецизност се обезбедува минерализација со електронски метар, точно мерење и висок степен на репродуктивност. Внатрешната хидраулика како и наизменичниот режим на работа овозможува висока стапка на проток. 

AQA life_BWT_омекнување на вода_мали простори

Copyright BWT 2020

ПРЕПОРАЧАНО РЕШЕНИЕ ЗА ИНДИВИДУАЛНИ КУЌИ И СТАНБЕНИ ЗГРАДИ

AQA life Дуплекс системот за мека вода вклучува и:

Комплет за поврзување DN 32/32

2 m црево за плакнење вода

2 m превртено црево 18 × 24

AQUATEST уред за тестирање на цврстина

вклучен Мултиблок X​

Screenshot 2021-09-12 at 5.07.17 PM.png

Технички спецификации: Напојување со електрична енергија 230 V/50 Hz, номинален притисок PN 10, во функција притисок 2,5–8 бари (36–116 psi), температура на вода/околина макс. 30/40°C.

Продажба: Енекс Гроуп Инженеринг

Монтажа: Енекс Гроуп Инженеринг

Сервис: Енекс Гроуп Инженеринг

Гаранција: 12 месеци

Фреквенција на замена на филтри: по индикација во зависност од времетраењето

Цена: Побарајте понуда - контакт

BEWAMAT 25A & 75A

СИЛНИ НАЈДОБРИ ПЕРФОРМЕРИ

ЗАШТЕДЕТЕ ПАРИ СО МЕКА ВОДА.

Меката вода ја подобрува моќта за чистење при перење и ефикасноста на средствата за чистење, со што ќе заштедите до 50 % од трошоците за сапуни и детергенти. Тоа е вистинска заштеда на семејниот буџет. Но и вие штедите пари и кога ја загревате водата. Облогата со варовник со дебелина од 2мм на грејните површини ја зголемуваат потрошувачката на енергија за 20 % и тоа секако се појавува во сметката за греење. Наслагите од бигор во електричните бојлери ги оштетуваат грејните елементи и тоа резултира со високи трошоци за поправка.

BEWAMAT_BWT_моќен омекнувач на вода
BEWAMAT_25.png

Copyright BWT 2020

УБЕДЛИВИ РЕЗУЛТАТИ И НАЈСОВРЕМЕНИ ТЕХНОЛОГИИ

Bewamat 25 А и 75 А со ефикасни перформанси му обезбедува на целото домаќинство прекрасна мека вода. 

Контрола на потрошувачка со автоматска дезинфекција

Индивидуално прилагодливо ниво на тврдост на вода - целосно во согласност со вашите потреби

Со интелигентна автоматска регенерација се прилагодува на вашите желби

Вентилите и електронските компоненти ви нудат најсовремена технологија која можете добиете единствено од BWT, водечката европска компанија за третман на вода

Производите на BWT се развиени во согласност со Европските стандарди за квалитет и стандардизација, кои се најстроги во светот и ги надминуваат вообичаените меѓународни стандарди.​

1. МЕКАТА ВОДА Е НОВ ЛУКСУЗ

Денешните бањи честопати претставуваат и приватни спа центри, а кујните се претвораат во „луксузни предмети“. Сопствениците на домови трошат огромни суми за ексклузивни брендови и дизајнерски апарати. Инсталирањето на продукти на BWT - работат 24/7 како „скриени шампиони“ во позадина и може да помогне да се одржи вредноста на вашите инвестиции.

2. ВИДЕТЕ ЈА, ПОЧУВСТВУВАЈТЕ ЈА И УЖИВАЈТЕ ВО РАЗЛИКАТА

Свилено-меката вода од  BWT Pearl Water се грижи за вашата чувствителна кожа и коса на прекрасно нежен начин, претворајќи го туширањето и капењето во велнес искуство. Вашите сакани ќе ја почувствуваат разликата преку помеки алишта, долготрајни бои и користење на помалку детергенти.

3. ДОВЕРЛИВА ЗАШТИТА СО МЕКА ВОДА

Мека вода, исто така, значи сигурна заштита од бигор за вашите цевки, систем и сите поврзани апарати. Животниот век на машините за перење, машините за миење садови, машини за кафе и бокали, како и интервалите за одржување на прочистувачите на воздух, значајно се продолжуваат.

BEWAMAT 75A

ИНТЕЛИГЕНТНА РЕГЕНЕРАЦИЈА ВО ЗАВИСНОСТ ОД КОЛИЧИНАТА 

Единицата е опремена со уред кој ја дезинфицира течноста со јонска размена за време на регенерацијата. Неповратните вентили изворно-наполнети ги штитат сите приклучоци за вода на влезната страна на уредот. Системот е во согласност со сите релевантни национални и меѓународни стандарди.

Screenshot 2021-09-12 at 5.12.35 PM.png

BEWAMAT 25A

ИНТЕЛИГЕНТНА РЕГЕНЕРАЦИЈА ВО ЗАВИСНОСТ ОД КОЛИЧИНАТА 

Единицата е опремена со уред кој ја дезинфицира течноста со јонска размена за време на регенерацијата. Неповратните вентили изворно-наполнети ги штитат сите приклучоци за вода на влезната страна на уредот. Системот е во согласност со сите релевантни национални и меѓународни стандарди.

Screenshot 2021-09-12 at 5.14.16 PM.png
BWT_Perla silk M_right.png

Copyright BWT 2020

BWT PERLA SILK

ПАМЕТЕН ДИЗАЈН.
ВОДЕН ОД ВРВНИ ПЕРФОРМАНСИ.

BWT Perla silk е дизајниран да одговара со денешниот динамичен начин на живот и да испорача обилни количини совршено омекната вода, ефикасно со многу ниско ниво на потрошувачка на вода и сол.

ПРЕПОРАЧАНО РЕШЕНИЕ ЗА ИНДИВИДУАЛНИ КУЌИ И СТАНБЕНИ ЗГРАДИ

Регулација на цврстина со вентил за мешање BWT

 

Автоматска само -дезинфекција

Контрола на потрошувачка со автоматска дезинфекција

 

Индивидуално прилагодливо ниво на тврдост на вода - целосно во согласност со вашите потреби

 

Со интелигентна автоматска регенерација која се прилагодува на вашите желби

 

Нашите вентили и електронски компоненти ви нудат најсовремена технологија која можете само да ја добиете од BWT, водечка европска компанија за третман на вода

 

Производите на BWT се развиени во согласност со Европските стандарди за квалитет кои се најстроги во светот и надминуваат вообичаените меѓународни стандарди

BWT_Perla silk M_front.png

Copyright BWT 2020

МАЛ,

А МОЌЕН

ПРЕСРЕТУНВАЈЌИ ГИ БАРАЊАТА НА МОДЕРНОТО ЖИВЕЕЊЕ

Луксузната свилено-мека вода од BWT Perla Silk е одлична за целото семејство. Без бигор и нечистотии, времето на чистење на бањите и кујната е намалено, со што ќе имате повеќе време за  вас и семејството. Внесете нова димензија во перењето, капењето и туширањето. Шампоните, сапуните и детергентите измијте ги полесно со што косата ќе биде чиста и сјајна, а облеката мека на допир.

ТЕХНИЧНИ И ПОСЕБНИ СПЕЦИФИКАЦИИ

 • Целосно автоматско работење и лесен за употреба со нов интуитивен кориснички интерфејс

 • Нови опции за паметна енергија за заштитено, прекинато и без електрично работење

 • Пропорционално солење - поголем капацитет, помала потрошувачка на сол.

 • Новиот проверен вентил за сол спречува преполнување

Screenshot 2021-09-12 at 5.19.08 PM.png

Продажба: Енекс Гроуп Инженеринг

Монтажа: Енекс Гроуп Инженеринг

Сервис: Енекс Гроуп Инженеринг

Гаранција: 12 месеци

Фреквенција на замена на филтри:  по индикација во зависност од потрошеното

Цена: Побарајте понуда - контакт

bottom of page