top of page
korisnicka pod

КОРИСНИЧКА ПОДДРШКА

МОНТАЖА

Најсовремената технологија на BWT на едноставни и лесни за употреба апарати за третман на вода во домаќинствата овозможуваат едноставна и брза монтажа од страна на водоинсталатер. Енекс гроуп инженеринг обезбедува услуга и на монтирање и инсталација и на помалите и поедноставните модели за третман и филтрација на вода. Замената на филтрите кај овие уреди е мошне едноставна и може да се прави од самите корисници според дадените упатства.

 

Нашите експерти за BWT системите, имаат искуство и обуки потребни за да се изврши беспрекорна инсталација и пуштање на сите системи за третман на вода. 

servis zamena

СЕРВИС И ЗАМЕНА НА ФИЛТРИ

Најдобрата светска експертиза на BTW, вложувањата во иновации и технологии, создаваат продукти со врвен квалитет кој обезбедува оптимален квалитет на вода за сите области и во различни опкружувања, при тоа обезбедувајќи највисоко ниво на безбедност, хигиена и здравје на водата како еликсир на животот.

Како официјален дистрибутер на производите на BWT, Енекс гроуп инженеринг врши сервис и обезбедува резервни делови и соодветни филтри за продуктите за третман на вода. 

Искусниот тим на инженери на Енекс гроуп инженеринг нуди високо квалитетни услуги за советување, проектирање, изведба, монтажа, одржување и сервис на врвни технологии за прочистување и филтрација на вода. 

Промената на филтри на уредите во домаќинството е едноставна и лесна и може да ја направи сам корисникот според дадените упатства, а тимот на Енекс секогаш е тука да ја даде својаат поддршка за сите барања на корисниците.

ПОБАРАЈТЕ СОВЕТ ИЛИ ПОНУДА ЗА НАЈДОБРО РЕШЕНИЕ

Експертизата на инженерите од Енекс гроуп инженеринг ви е на располагање за да ги утврди точните потреби за чиста вода според потребите на вашиот стан или куќа, природата на вашиот бизнис, постојните инсталации, посакуваните резултати и да ви помогне во избор и имплементација на најдоброто решение во рамки на вашиот буџет.

Закажете состанок или доколку веќе имате одбрано решение побарајте понуда на contact@eneks.mk .

Телефон за контакт :

+389 2 512 8887

Побарајте понуда!

Барањето е испратено!

ponuda
prasanja

ЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

 • Колку години гаранција имаат производите?
  Гаранцијата на сите BWT производи е 12 месеци, а за омекнувачите на вода може да добиете и продолжена гаранција доколку одберете еден од нашите сервисни планови за одржување. За сите детали видете ја литературата испорачана со Вашиот BWT производ или едноставно контактирајте нѐ нашите телефони.
 • Дали треба да се прават посебни инсталации и интервенции на постојната во домот за да може да се користат филтрите за вода?
  За филтрите кои ја третираат водата на местото на потрошувачка PoU најчесто не се потребни посебни инсталации и интервенции на постојната инсталација во домот. Секако и за системите кои бараат промена или адаптација на дел од инсталацијата нудиме целосно решение и изведба.
 • Дали може да се бира модел на користење на нефилтрирана и филтрирана вода? Како се регулира тоа?
  Кај двата начини на филтрација и на местото на потрошувачка и во влезната единица во домот, корисникот може да бира дали сака да користи третирана или нетретирана вода. При филтрација и омекнување на влезот во објектот тоа се прави со бајпас, а на местото на потрошувачка изборот се прави со специјална чешма (батерија). Секако препорачуваме кога користите вода за технички потреби, како што е наводнување на градина, цвеќиња да користите нетретирана вода заради заштеда на трошоци.
 • Кој врши монтажа на производите?
  Едноставните системи за третман на водата може да ги инсталира секој водоводџија. Додека пак, посложените системи се инсталираат од страна на обучени специјалисти на нашата компанија, Енекс гроуп инженеринг.
 • Дали се погодни производите за во викендици или станови каде што се престојува повремено?
  Најголем дел од производите се погодни за користење насекаде без разлика од намената на објектот, но сепак постојат филтри за третман на вода кај кои не смее да има прекин во користењето поголем од три недели, во тој случај треба да се замени кертриџот.
 • Која е предноста на BWT производите од слични производи на пазарот?
  Постојат повеќе предности, но главна предност во однос на другите производи за третман на вода на пазарот се огромното искуство, иновативните технологии, експертизата и високиот квалитет на производите кои се клучни за BWT да биде Европски лидер за водни технологии.
 • Дали е потребна нова чешма која одговара на уредот или може да се постави на постојната чешма?
  Уредот може да се постави на секоја чешма, но за поекономично користење на филтерот и негов подолг век на користење предлагаме да се вгради специјална чешма со која може да се избере дали ќе се користи филтрирана или нефилтрирана вода. Енекс нуди целосно решение и во овој случај.
 • Дали има некакви ограничувања каде не може да се користат овие уреди?
  Не, нема ограничувања. Јавете за подетални информации и за конкретно прашање.
 • Често снемува вода во нашиот град, а кога ќе дојде е како заматена. Дали прочистувачите за вода го решаваат овој проблем?"
  Да, во зависност од причината на заматување BWT има повеќе производи кои го решаваат овој проблем, а кои може да ги добиете кај нас.
 • Дали уредите ја топлат или ладат водата?
  Не, уредите на BWT се за третман на водата, не се за греење и ладење. Нашата компанија, Енекс гроуп инженеринг може да ви понуди други производи и решенија за греење и ладење на водата, заедно со решенијата за третман на водата.
 • Имам намера да градам куќа, во која фаза е најдобро да се предвиди / имплементира решение за третман на вода?"
  Најдобри резултати и заштеда на време и трошоци е секако доколку се предвиди и планира системот за третман на вода уште на почеток во фазата на проектирање на водоводните инсталации. Побарајте нѐ за детали.
 • Дали може да се постави уред омекнување на водата во готова бања или се потребни интервенции? Дали може и бојлер и чешма и машина за перење да бидат приклучени на ист уред за омекнување?
  Не можеме да генерализираме во ваков случај, но со задоволство би ја процениле состојбата во Вашиот дом. Секој објект секоја бања се различни, најдобро би било кога нашата екипа би направила снимање на бањата и даде мислење дали е можна инсталација на омекнувач.
 • Колку време е потребно за монтажа на уредите?
  Во зависност на големината и местоположбата на уредите потребни се 3 до 4 часа за нивна монтажа.
 • Колку време е потребно за замена на филтер во кујна?
  Постапката за замена на филтерот во кујна е лесна и брза и трае не повеќе од 5 минути.
 • Решение за прочистување на вода за базен во викенд куќа?
  Нудиме комплетна програма на производи за третман на вода за базени од BWT за сите намени и големини. Повелете, побарајте нѐ за повеќе информации.
 • Каде се произведуваат уредите?
  BWT производите се произведени во фабриките на BWT во Австрија, Германија, Швајцарија и Франција.
 • Дали има апликација преку која може да се следи квалитетот на вода и перформансите на системите?
  Се разбира. Во чекор со потребите за паметен дом, голем дел од производите на BWT можат да се поврзат и да контролираат преку посебна интернет апликација.

ПОТРЕБА ОД ЧИСТА ВОДА ОД ЧЕШМА

 • Колку години гаранција имаат производите?
  Гаранцијата на сите BWT производи е 12 месеци, а за омекнувачите на вода може да добиете и продолжена гаранција доколку одберете еден од нашите сервисни планови за одржување. За сите детали видете ја литературата испорачана со Вашиот BWT производ или едноставно контактирајте нѐ нашите телефони.
 • Дали треба да се прават посебни инсталации и интервенции на постојната во домот за да може да се користат филтрите за вода?
  За филтрите кои ја третираат водата на местото на потрошувачка PoU најчесто не се потребни посебни инсталации и интервенции на постојната инсталација во домот. Секако и за системите кои бараат промена или адаптација на дел од инсталацијата нудиме целосно решение и изведба.
 • Дали може да се бира модел на користење на нефилтрирана и филтрирана вода? Како се регулира тоа?
  Кај двата начини на филтрација и на местото на потрошувачка и во влезната единица во домот, корисникот може да бира дали сака да користи третирана или нетретирана вода. При филтрација и омекнување на влезот во објектот тоа се прави со бајпас, а на местото на потрошувачка изборот се прави со специјална чешма (батерија). Секако препорачуваме кога користите вода за технички потреби, како што е наводнување на градина, цвеќиња да користите нетретирана вода заради заштеда на трошоци.
 • Кој врши монтажа на производите?
  Едноставните системи за третман на водата може да ги инсталира секој водоводџија. Додека пак, посложените системи се инсталираат од страна на обучени специјалисти на нашата компанија, Енекс гроуп инженеринг.
 • Дали се погодни производите за во викендици или станови каде што се престојува повремено?
  Најголем дел од производите се погодни за користење насекаде без разлика од намената на објектот, но сепак постојат филтри за третман на вода кај кои не смее да има прекин во користењето поголем од три недели, во тој случај треба да се замени кертриџот.
 • Која е предноста на BWT производите од слични производи на пазарот?
  Постојат повеќе предности, но главна предност во однос на другите производи за третман на вода на пазарот се огромното искуство, иновативните технологии, експертизата и високиот квалитет на производите кои се клучни за BWT да биде Европски лидер за водни технологии.
 • Дали е потребна нова чешма која одговара на уредот или може да се постави на постојната чешма?
  Уредот може да се постави на секоја чешма, но за поекономично користење на филтерот и негов подолг век на користење предлагаме да се вгради специјална чешма со која може да се избере дали ќе се користи филтрирана или нефилтрирана вода. Енекс нуди целосно решение и во овој случај.
 • Дали има некакви ограничувања каде не може да се користат овие уреди?
  Не, нема ограничувања. Јавете за подетални информации и за конкретно прашање.
 • Често снемува вода во нашиот град, а кога ќе дојде е како заматена. Дали прочистувачите за вода го решаваат овој проблем?"
  Да, во зависност од причината на заматување BWT има повеќе производи кои го решаваат овој проблем, а кои може да ги добиете кај нас.
 • Дали уредите ја топлат или ладат водата?
  Не, уредите на BWT се за третман на водата, не се за греење и ладење. Нашата компанија, Енекс гроуп инженеринг може да ви понуди други производи и решенија за греење и ладење на водата, заедно со решенијата за третман на водата.
 • Имам намера да градам куќа, во која фаза е најдобро да се предвиди / имплементира решение за третман на вода?"
  Најдобри резултати и заштеда на време и трошоци е секако доколку се предвиди и планира системот за третман на вода уште на почеток во фазата на проектирање на водоводните инсталации. Побарајте нѐ за детали.
 • Дали може да се постави уред омекнување на водата во готова бања или се потребни интервенции? Дали може и бојлер и чешма и машина за перење да бидат приклучени на ист уред за омекнување?
  Не можеме да генерализираме во ваков случај, но со задоволство би ја процениле состојбата во Вашиот дом. Секој објект секоја бања се различни, најдобро би било кога нашата екипа би направила снимање на бањата и даде мислење дали е можна инсталација на омекнувач.
 • Колку време е потребно за монтажа на уредите?
  Во зависност на големината и местоположбата на уредите потребни се 3 до 4 часа за нивна монтажа.
 • Колку време е потребно за замена на филтер во кујна?
  Постапката за замена на филтерот во кујна е лесна и брза и трае не повеќе од 5 минути.
 • Решение за прочистување на вода за базен во викенд куќа?
  Нудиме комплетна програма на производи за третман на вода за базени од BWT за сите намени и големини. Повелете, побарајте нѐ за повеќе информации.
 • Каде се произведуваат уредите?
  BWT производите се произведени во фабриките на BWT во Австрија, Германија, Швајцарија и Франција.
 • Дали има апликација преку која може да се следи квалитетот на вода и перформансите на системите?
  Се разбира. Во чекор со потребите за паметен дом, голем дел од производите на BWT можат да се поврзат и да контролираат преку посебна интернет апликација.

ПРОИЗВОДИ

 • Колку години гаранција имаат производите?
  Гаранцијата на сите BWT производи е 12 месеци, а за омекнувачите на вода може да добиете и продолжена гаранција доколку одберете еден од нашите сервисни планови за одржување. За сите детали видете ја литературата испорачана со Вашиот BWT производ или едноставно контактирајте нѐ нашите телефони.
 • Дали треба да се прават посебни инсталации и интервенции на постојната во домот за да може да се користат филтрите за вода?
  За филтрите кои ја третираат водата на местото на потрошувачка PoU најчесто не се потребни посебни инсталации и интервенции на постојната инсталација во домот. Секако и за системите кои бараат промена или адаптација на дел од инсталацијата нудиме целосно решение и изведба.
 • Дали може да се бира модел на користење на нефилтрирана и филтрирана вода? Како се регулира тоа?
  Кај двата начини на филтрација и на местото на потрошувачка и во влезната единица во домот, корисникот може да бира дали сака да користи третирана или нетретирана вода. При филтрација и омекнување на влезот во објектот тоа се прави со бајпас, а на местото на потрошувачка изборот се прави со специјална чешма (батерија). Секако препорачуваме кога користите вода за технички потреби, како што е наводнување на градина, цвеќиња да користите нетретирана вода заради заштеда на трошоци.
 • Кој врши монтажа на производите?
  Едноставните системи за третман на водата може да ги инсталира секој водоводџија. Додека пак, посложените системи се инсталираат од страна на обучени специјалисти на нашата компанија, Енекс гроуп инженеринг.
 • Дали се погодни производите за во викендици или станови каде што се престојува повремено?
  Најголем дел од производите се погодни за користење насекаде без разлика од намената на објектот, но сепак постојат филтри за третман на вода кај кои не смее да има прекин во користењето поголем од три недели, во тој случај треба да се замени кертриџот.
 • Која е предноста на BWT производите од слични производи на пазарот?
  Постојат повеќе предности, но главна предност во однос на другите производи за третман на вода на пазарот се огромното искуство, иновативните технологии, експертизата и високиот квалитет на производите кои се клучни за BWT да биде Европски лидер за водни технологии.
 • Дали е потребна нова чешма која одговара на уредот или може да се постави на постојната чешма?
  Уредот може да се постави на секоја чешма, но за поекономично користење на филтерот и негов подолг век на користење предлагаме да се вгради специјална чешма со која може да се избере дали ќе се користи филтрирана или нефилтрирана вода. Енекс нуди целосно решение и во овој случај.
 • Дали има некакви ограничувања каде не може да се користат овие уреди?
  Не, нема ограничувања. Јавете за подетални информации и за конкретно прашање.
 • Често снемува вода во нашиот град, а кога ќе дојде е како заматена. Дали прочистувачите за вода го решаваат овој проблем?"
  Да, во зависност од причината на заматување BWT има повеќе производи кои го решаваат овој проблем, а кои може да ги добиете кај нас.
 • Дали уредите ја топлат или ладат водата?
  Не, уредите на BWT се за третман на водата, не се за греење и ладење. Нашата компанија, Енекс гроуп инженеринг може да ви понуди други производи и решенија за греење и ладење на водата, заедно со решенијата за третман на водата.
 • Имам намера да градам куќа, во која фаза е најдобро да се предвиди / имплементира решение за третман на вода?"
  Најдобри резултати и заштеда на време и трошоци е секако доколку се предвиди и планира системот за третман на вода уште на почеток во фазата на проектирање на водоводните инсталации. Побарајте нѐ за детали.
 • Дали може да се постави уред омекнување на водата во готова бања или се потребни интервенции? Дали може и бојлер и чешма и машина за перење да бидат приклучени на ист уред за омекнување?
  Не можеме да генерализираме во ваков случај, но со задоволство би ја процениле состојбата во Вашиот дом. Секој објект секоја бања се различни, најдобро би било кога нашата екипа би направила снимање на бањата и даде мислење дали е можна инсталација на омекнувач.
 • Колку време е потребно за монтажа на уредите?
  Во зависност на големината и местоположбата на уредите потребни се 3 до 4 часа за нивна монтажа.
 • Колку време е потребно за замена на филтер во кујна?
  Постапката за замена на филтерот во кујна е лесна и брза и трае не повеќе од 5 минути.
 • Решение за прочистување на вода за базен во викенд куќа?
  Нудиме комплетна програма на производи за третман на вода за базени од BWT за сите намени и големини. Повелете, побарајте нѐ за повеќе информации.
 • Каде се произведуваат уредите?
  BWT производите се произведени во фабриките на BWT во Австрија, Германија, Швајцарија и Франција.
 • Дали има апликација преку која може да се следи квалитетот на вода и перформансите на системите?
  Се разбира. Во чекор со потребите за паметен дом, голем дел од производите на BWT можат да се поврзат и да контролираат преку посебна интернет апликација.

ФИЛТРИ

 • Колку години гаранција имаат производите?
  Гаранцијата на сите BWT производи е 12 месеци, а за омекнувачите на вода може да добиете и продолжена гаранција доколку одберете еден од нашите сервисни планови за одржување. За сите детали видете ја литературата испорачана со Вашиот BWT производ или едноставно контактирајте нѐ нашите телефони.
 • Дали треба да се прават посебни инсталации и интервенции на постојната во домот за да може да се користат филтрите за вода?
  За филтрите кои ја третираат водата на местото на потрошувачка PoU најчесто не се потребни посебни инсталации и интервенции на постојната инсталација во домот. Секако и за системите кои бараат промена или адаптација на дел од инсталацијата нудиме целосно решение и изведба.
 • Дали може да се бира модел на користење на нефилтрирана и филтрирана вода? Како се регулира тоа?
  Кај двата начини на филтрација и на местото на потрошувачка и во влезната единица во домот, корисникот може да бира дали сака да користи третирана или нетретирана вода. При филтрација и омекнување на влезот во објектот тоа се прави со бајпас, а на местото на потрошувачка изборот се прави со специјална чешма (батерија). Секако препорачуваме кога користите вода за технички потреби, како што е наводнување на градина, цвеќиња да користите нетретирана вода заради заштеда на трошоци.
 • Кој врши монтажа на производите?
  Едноставните системи за третман на водата може да ги инсталира секој водоводџија. Додека пак, посложените системи се инсталираат од страна на обучени специјалисти на нашата компанија, Енекс гроуп инженеринг.
 • Дали се погодни производите за во викендици или станови каде што се престојува повремено?
  Најголем дел од производите се погодни за користење насекаде без разлика од намената на објектот, но сепак постојат филтри за третман на вода кај кои не смее да има прекин во користењето поголем од три недели, во тој случај треба да се замени кертриџот.
 • Која е предноста на BWT производите од слични производи на пазарот?
  Постојат повеќе предности, но главна предност во однос на другите производи за третман на вода на пазарот се огромното искуство, иновативните технологии, експертизата и високиот квалитет на производите кои се клучни за BWT да биде Европски лидер за водни технологии.
 • Дали е потребна нова чешма која одговара на уредот или може да се постави на постојната чешма?
  Уредот може да се постави на секоја чешма, но за поекономично користење на филтерот и негов подолг век на користење предлагаме да се вгради специјална чешма со која може да се избере дали ќе се користи филтрирана или нефилтрирана вода. Енекс нуди целосно решение и во овој случај.
 • Дали има некакви ограничувања каде не може да се користат овие уреди?
  Не, нема ограничувања. Јавете за подетални информации и за конкретно прашање.
 • Често снемува вода во нашиот град, а кога ќе дојде е како заматена. Дали прочистувачите за вода го решаваат овој проблем?"
  Да, во зависност од причината на заматување BWT има повеќе производи кои го решаваат овој проблем, а кои може да ги добиете кај нас.
 • Дали уредите ја топлат или ладат водата?
  Не, уредите на BWT се за третман на водата, не се за греење и ладење. Нашата компанија, Енекс гроуп инженеринг може да ви понуди други производи и решенија за греење и ладење на водата, заедно со решенијата за третман на водата.
 • Имам намера да градам куќа, во која фаза е најдобро да се предвиди / имплементира решение за третман на вода?"
  Најдобри резултати и заштеда на време и трошоци е секако доколку се предвиди и планира системот за третман на вода уште на почеток во фазата на проектирање на водоводните инсталации. Побарајте нѐ за детали.
 • Дали може да се постави уред омекнување на водата во готова бања или се потребни интервенции? Дали може и бојлер и чешма и машина за перење да бидат приклучени на ист уред за омекнување?
  Не можеме да генерализираме во ваков случај, но со задоволство би ја процениле состојбата во Вашиот дом. Секој објект секоја бања се различни, најдобро би било кога нашата екипа би направила снимање на бањата и даде мислење дали е можна инсталација на омекнувач.
 • Колку време е потребно за монтажа на уредите?
  Во зависност на големината и местоположбата на уредите потребни се 3 до 4 часа за нивна монтажа.
 • Колку време е потребно за замена на филтер во кујна?
  Постапката за замена на филтерот во кујна е лесна и брза и трае не повеќе од 5 минути.
 • Решение за прочистување на вода за базен во викенд куќа?
  Нудиме комплетна програма на производи за третман на вода за базени од BWT за сите намени и големини. Повелете, побарајте нѐ за повеќе информации.
 • Каде се произведуваат уредите?
  BWT производите се произведени во фабриките на BWT во Австрија, Германија, Швајцарија и Франција.
 • Дали има апликација преку која може да се следи квалитетот на вода и перформансите на системите?
  Се разбира. Во чекор со потребите за паметен дом, голем дел од производите на BWT можат да се поврзат и да контролираат преку посебна интернет апликација.

НАЧИН НА ПЛАЌАЊЕ

bottom of page