top of page
kataloge_bwt_vgabild_btb_dp40366.jpg

ПРЕЦИЗЕН И МОЌЕН

BWT R1 BACKWASH FILTER

ФИЛТЕР ЗА ВОДА СО ПРОВЕРЕНА ТЕХНОЛОГИЈА

Филтерот за повратно миење R1 на BWT се инсталира на влезот на водата во домот, веднаш по водомерот за да ги задржи загадувачите надвор од водоводните инсталации на нашите клиенти и да спречи капење од славините низ домот или расипување на апаратите за домаќинството.

Нови поврзувања или одржување на водоводната мрежа надвор од домот на клиентите може да биде причина за појава на овие загадувачи, како што се песок или честички од 'рѓа. Но, инсталацијата е само дел од работата. Одржувањето на заштитниот филтер е клучен за хигиенска вода за пиење. Со инсталацијата и редовното одржување на R1 филтер со повратното миење, обезбедувате оптимална и хигиенска вода за вашиот дом.

Докажаната технологија со уникатна технологијата за повратно миење во две фази го прави работењето на филтерот R1 екстремно лесен за користење.  

Copyright BWT 2020

ПРЕДНОСТИ

Издржлив, робустен, моќен со пионерски дизајн

Брза инсталација со HydroMODUL (3/4 "до 5/4")

За хоризонтална и вертикална инсталација

Особено интензивно чистење со 2-фазна технологија за повратно миење

ВКЛУЧУВА ОПРЕМА ЗА ПОВРЗУВАЊЕ HYDROMODUL 

Компактна единица со повратно  миење со голема површина на филтерот. Високи перформанси со двофазно миење назад, врвен квалитет, едноставен за употреба и со модерен и моќен дизајн, за хоризонтална или вертикална инсталација.

Филтер заедно со глава од месинг, транспарентен цилиндер, елемент за филтер, елемент за повратно миење и опрема за поврзување и конец за поврзување.

Тип ¾˝-1 ¼ "со брзи врски HydroModul за брза инсталација.

Технички спецификации: Номинален притисок PN 16, работен притисок мин.-макс. 2.0 - 16 бари (29- 232 psi) (за време на миење назад) вода/температура на околината мин-макс. 5–30/5–40°C.

Rueckspuelfilter_HWS_main6_1280x1280.png

Copyright BWT 2020

R1 BACKWASH FILTER HWS

Screenshot 2021-09-11 at 6.15.48 PM.png

*HWS вклучува модул за намалување на притисок

R1 BACKWASH FILTER RSF

Screenshot 2021-09-11 at 6.15.53 PM.png

*RSF не вклучува модул за намалување на притисок

Продажба: Енекс Гроуп Инженеринг

Монтажа: Енекс Гроуп Инженеринг

Сервис: Енекс Гроуп Инженеринг

Гаранција: 1 година

Фреквенција на замена на филтри: по индикација во зависност од потрошеното

Цена: Побарајте понуда - контакт

bottom of page