top of page

BWT робот за базен - го олеснува чистењето на вашиот базен

За време на топлите летни месеци нема ништо повозбудливо од капење во сопствен базен. Само доколку нема потреба од досадното и чистење на безенот кое одзема многу време! Но, чистата, хигиенски чиста вода во базенот е предуслов за целосна забава при капење. Ако сакате да се спасите од работата за чистење, можете да се потпрете на роботот за базен.


Роботот за базен може да ви помогне да го одржувате вашиот базен чист во текот на летото


Ако редовно го користите вашиот базен во летните месеци а не посветувате доволна грижа и нега за чистење, може брзо настане контаминација на водата. Ако водата во базенот е обоена и заматена, тоа е еден од првите показатели дека и бактериите се блиску. Ако водата е матна за зачувување на здравјето важно е да не се капете во неа, особено да не ги пуштате децата. За да се спречат несакани контаминации на водата во базенот, важно е не само да го имате вистинскиот избор на средства за нега и чистење, туку и да се практикувате редовно интензивно чистење на базенот, преку кое ѕидовите на базенот и дното на базенот ефективно се ослободуваат од нечистотии, нечистотија и бактерии.


Робот за базен BWT: Интензивно одржување на базенот за најдобар квалитет на водата


Работата вклучена во чистењето на базенот не само што одзема енергија и време, туку може да биде и многу здодевна. Сепак, добрата вест е што роботот за чистење базен ја врши работата за вас во најкус можен рок и благодарение на неговиот ефикасен начин на работа, постигнува дури и потемелни резултати од рачното чистење.

Модерните решенија за роботи за базен, како што е роботот за базен D-Line од BWT, брзо, лесно и целосно автоматски се справуваат со нечистотијата и нечистотиите во вашиот базен со вибрирачки или ротирачки четки и висококвалитетни млазници за вшмукување. Со иновативните решенија за филтри, тие сигурно ги собираат и најмалите честички нечистотија. Со тоа се обезбедува оптимална хигиена и кристално чиста вода во сите видови базени, без разлика дали се обложени со керамички или други плочки или станува збор за полиестерски базени, BWT има робот за базен кој одговара на вашите потреби!


Кој е добар робот за чистење базен?


Робот за базен кој:

  • Обезбедува сеопфатна чистота и хигиена низ базенот

  • Работи целосно автоматски

  • Може да се контролира од далечина користејќи паметна технологија

  • Работи со ефективни четки кои одговараат на сите вообичаени површини на базенот

  • Ги чисти ѕидовите и површината, но и дното на базенот

  • Го чисти базенот многу потемелно отколку кога се чисти рачно.


BWT Pool Robot D-Line: Идеален робот за базен за сите видови базени

Ако имате поголем базен до 30 m², роботот за базен BWT D-Line е идеален. Моќта на вшмукување на роботот е со пумпа која ги транспортира водата и нечистотијата низ филтерот. Поради движењето на водата, производите за нега како хлорот подобро се распределуваат во водата. Роботите за базен D-Line работат со PVA четки и дополнителна вибрирачка четка, кои обезбедуваат брзо и ефикасно чистење. Благодарение на ролерите и четките, роботите за базен можат да го пронајдат својот пат околу секаков тип на површина. Додека роботот за базен BWT D100 е оптимално дизајниран за чистење на дното на базенот, моделите D200 и D300 исто така обезбедуваат и чисти ѕидови и чиста површина.


Сите модели на D-Line се опремени и со интелигентен контролен систем „Паметна навигација“, кој ја одредува најдобрата рута прилагодена на базенот за брзо и ефикасно чистење. Роботот за базен BWT D300 исто така може практично да се контролира преку паметниот телефон и, благодарение на неговото флексибилно ракување, е идеално погоден за сите облици на базен.


Темелно чистење благодарение на максималните перформанси на филтерот

Без оглед на тоа кој модел на роботи за базен BWT ќе го изберете, сите тие имаат едно нешто заедничко: со користење на иновативниот 4D филтер, кој работи целосно независно од вашиот систем за филтрирање, тие ги фаќаат честичките нечистотија четири пати подобро од конвенционалните решенија за филтри.


Патентираната технологија на 4D филтер се состои од филтер кеса со 3D јамки, со која се заробуваат и најситните честички нечистотија со дијаметар од само два микрометри. Друг бонус е што благодарение на одличните перформанси на филтерот, роботите за базен BWT циркулираат 18m3 на час, што го штити системот за филтрирање и исто така заштедува енергија.


Лесен за употреба, најдобри резултати


Современите роботи за базен, како што се моделите D-Line од BWT, го чистат вашиот базен преку комбинација на ефективно работни вшмукувачки млазници и подвижни четки кои ги олабавуваат нечистотиите и темелно ги чистат површините. Тие се лесни за употреба и работат независно без да се бара ваш ангажман. Така, можете да се опуштите на сонце и да уживате во летото додека роботот сигурно си ја врши својата работа.

36 views

Hozzászólások


bottom of page