top of page

Хидрирајте се и внесувајте Магнезиум кога вежбате

Секој знае дека е важно да останеме хидрирани додека вежбаме. Сепак, не секој сфаќа дека важните минерали се губат кога се потиме. Ова може да резултира со губење на сила, омалаксаност и слабост.

Како магнезиумот помага во вежбањето?

Магнезиумот е од суштинско значење за одржување на правилното функционирање на мускулите. Нашето тело губи околу 36mg магнезиум во секој литар пот. Ако не ги надополнуваме нивоата на магнезиум, нашите мускули нема да функционираат најдобро, што ќе влијае на квалитетот на вежбањето, но и на севкупното здравје. Недостатокот на магнезиум може да предизвика дури и грчеви во мускулите.


Како да бидеме сигурни дека ќе бидеме хидрирани додека вежбаме и дека внесуваме доволно магнезиум?

За жал, нашите тела не произведуваат сопствен магнезиум и на возрасен му треба помеѓу 270 mg и 300 mg дневно. Целиот магнезиум што ни е потребен мора да дојде од нашата храна или од додатоци. Секој литар минерализирана вода со магнезиум содржи 40 mg магнезиум. Тоа е лесен начин да останете хидрирани и да го добиете магнезиумот што му е потребен на вашето тело. Други извори на магнезиум се бананите и лиснатиот зелен зеленчук. Така, можеме да направиме вкусно смути со минерализирана вода со магнезиум и навистина да го зголемиме внесот на магнезиум. Имаме и неколку вкусни рецепти за спортски пијалоци кои ќе ви помогнат да го постигнете најдоброто.


Зошто BWT минерализирана вода со магнезиум?

Патентираната технологија на магнезиум минерализатор на BWT е единствена. Ниту една друга компанија не нуди филтер кертриџи кои додаваат магнезиум во водата од чешма. Кертриџите за филтер се специјално дизајнирани да ви дадат најдобра можна вода по вкус. Тие содржат гранули со активен јаглен, кои привлекуваат хлор и други органски материи. Тие исто така содржат зрнца од смола за размена на јони, кои привлекуваат супстанции што формираат бигор и тешки метали како олово и бакар. Исто така додаваат магнезиум во водата, што е одличен носител на вкус. Резултатот е вода која нема честички кои го нарушуваат вкусот и е засилена со придобивките од магнезиумот.


Пробајте минерализирана вода со магнезиум на BWT за да останете хидрирани додека вежбате и сигурни сме дека ќе ја забележите разликата.


Прочитајте повеќе за нашето решение: https://www.cleanwater.mk/filtracija

40 views0 comments

Comments


bottom of page